laupäev, 16. veebruar 2013

Mangod läbi - lühipeatükk nr 32

Kuupäeva jälgides, saan aru, et on möödas täpselt kaks kuud sellest päevast kui mangofarmi maha istutud said. Tänaseks on siis kõik mangod korjatud ja pakitud ja töömaht väikesem. Järgi on jäänud puude harvenduslõikused ja mitmekuine okste lõikamine niipalju kui mina aru sain. Sellest ka minu enda farmist lahkumine tingitud.

Vahepealse kokkuvõtteks võib lisada, et mingi kuu tagasi tuli minu vana hea klassiõde Triin Jõhvist meie juurde tööle ja elama. Tema siis pakib mangosid kastidesse ja on niisama muhe. Ja nüüd viimane nädal tulid kaks eesti poiss, keda kohtasime Darwinis meile fami oma viimast paari kuud austraalias veetma.

Tööd sai teha jupiti, vahel tuli nädalapikkune vihmaaeg, kus korjata midagi ei olnud ja paljud queenslandi regioonid uppusid suurvee all, meieni see ei jõudnud, kuna asume kõrgemal, seega oli üsna igav vihm ja tühi väli.

Rahaline seis sama mis Darwinist lahkudes, plus lisana ostsin endale veel 950 dollarise metallidetektori, et niisama põõsas ringi kolada ja kulda leida. Hetkel olen leidnud vaid tänapäevaseid münte ja padrunikestasid ja kuule ning muud kola. Detektor üsna keskklassi oma aga tunneb ära kui tegemist on rauaga, ehk siis mitteväärismetalliga ja mida mõtet kaevata pole. Kunagi läände tagasi jõuan, siis tulevad seal suuremad võimalused seda va õiget metalli taga ajada. Kaevajalitsentsi tegin ka endale, et olen litsenseeritud kullakaevaja.

Aega on viimasest kirjutisest niipalju mööda läinud, et ei mäletagi vahepealseid juhtumisi kui neid üldse oli. Jõulud ja uusaasta võtsime vastu Cairnsis oli muhe olla.

Rohkem nagu polegi öelda, kõik samamoodi, edasi vb kirjutan, kui reisimisega kusagile välja jõuan, plaan alla Tasmaaniasse välja jõuda. Varsti jälle siis.


jõulud

kosega

Barron falls

eestlane, sakslane ja ameeriklane istusid murul..

hüppan ka

rong

kaljud

kõik saavad aru, et raudtee

passin

jõulud


jõulud

jõulud

Port Douglas

metsatee

lõigatud mangopuud

mangopuude lõikajamasin, lõikab pealt siledaks

mingi kole sisalik majaees

käraka drive-in

50% eesti kollektiiv

mingi pabul

detektor

detektor
Madised Karlid

ämbliku hammustused käel, ilmselt

taevalik taevas

mangopuud

väikesed mangopuud

keskmised puud

tibud



ei tulnud välja

0

laimid

laimid

avalik kämpamisala jõeääres

no ikka ei midagi

inimesed

metsateel kolamas

Triinu mangode pakkimine

multinatsionaalne aastavahetus - kaine rool
aga ikka selline nägu...

aastavahetus

Kaine sang

muidugi :D

Port Douglas



oli jube tõus aga video jälle ei näita seda... kartsin
et ei saa ülessegi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar